Poarta Batanta vs. Poarta Culisanta

 

1. Poarta Batanta

Poarta Batanta

Sistemele automatizate pentru deschiderea portilor batante se diferentiaza prin locul de fixare si modul de actionare a portii. Cele mai utilizate sunt cele cu fixare in planul portii, acestea fiind considerate a fi varianta clasica, dupa care urmeaza :

- Portile batante cu fixare sub nivelul portii : utilizate atunci cand spatiul sau conditiile specifice de montaj nu permit varianta clasica.

- Portile batante cu actionare articulata : utilizate atunci cand spatiul de montaj este redus, iar montarea primelor doua tipuri descrise nu este posibila.

Este absolut obligatorie pozitionarea corecta din punct de vedere geometrica a celor doua aripi ale portii batante, de asemenea este necesara alegerea corecta a balamalelor.

Pentru portile batante este ideala o automatizare cu brat articulat, robusta si compacta , care garanteaza o miscare a portii lina. Apreciate pentru versatilitate, fiabilitate si pentru eficienta mare in functionare, automatizarile portilor batante cu brat articulat prezinta caracteristica placuta a designului atragator si elegant. De asemenea acestea asigura confortul dorit indiferent de anotimp, in acest caz automatizarea permite accesul portilor fara a cobori din masina.

Alegerea corecta a portilor batante automatizate este o decizie importanta care va ajuta la obinterea rezultatului maxim. Greutatea, marimea portilor, intensitatea pasajului, latimea deschiderii, lungimea grinzii continand automatizarea, de asemenea tipul portii.
Pentru a asigura functionarea corecta a sistemului de automatizat, structura portii existente sau cea a portii care va fi construita trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte :

- Lungimea maxima a canaturilor.

- Canatul trebuie sa aiba o structura rigida si puternica.

- Miscarea canatului trebuie sa fie lina, uniforma, fara frecari neregulate pe parcursul intregii deplasari.

- Balamalele existente trebuie sa fie in stare buna.

- Trebuie furnizate limitatoare de miscare mecanice.

 

2. Poarta Culisanta

Poarta Culisanta

Poarta Culisanta Automatizata este un sistem ager, rapid si este compatibil atat in cadrul portilor noi cat si portilor mai vechi , astfel incat au o arie de aplicare foarte mare. Portile pot fi deschise manual in cazul in care curentul electric este oprit sau se pot folosi baterii. Actionarea se face pe baza de telecomanda.

Componentele unei Porti Culisante Automatizate sunt :

- Selector cu cheie

- Lampa de avertizare

- Fotocelule

- Telecomenzi

Sistemul mai are nevoie de montarea unei cremaliere, poarta culisanta este dotata in general cu o singura anta, aceasta aluneca pe o sina in pamant.

Este foarte important ca sistemul sa nu fie solicitat la maximum in momentul actionarii portilor pentru a prelungi perioada de viata, in functie de frecventa folosita a portilor trebuie luata in calcul greutatea acestora care variaza intre cateva sute de kilograme pana la doua tone. Instalarea se poate face pe orice tip de poarta culisanta. Achizitionarea unui sistem automatizare poarta culisanta necesita interventia unei echipe profesioniste pentru montarea sistemului pentru functionarea corespunzatoare a portii.

Pentru achizitionarea unui sistem de automatizare va trebui sa se tina cont de stalpul portii existent. Exista mai multe tipuri de stalpi iar in functie de tip se vor alege sistemul de porti culisante necesar : stalpi lati, stalpi subtiri sau pentru toate tipurile de stalpi. In cazul intreruperii energiei electrice sistemul dispune de deschidere-inchidere manuala a portii culisante prin intermediul unei chei sau pe baza de baterii. In acest caz confortul este sporit deoarece nu mai este nevoie sa parasiti autovehiculul. Utilizatorul are deasemenea optiunea de a realiza o serie de setari pentru poarta culisanta cum ar fi sa regleze timpul deschidere-inchidere. Un alt avantaj il aduc dispozitivele speciale de protectie atat persoane cat si pentru obiectele care s-ar putea afla in calea portii in momentul deschiderii sau inchiderii acesteia. Ele permit sistemului de poarta culisanta sa asigure ca nu se afla nimic in calea portii, astfel micsorand riscul accidentelor evitand coliziunea prin decizia de a-si intrerupe miscarea. Indiferent de anotimp confortul este garantat atat timp cat telecomanda din dotare este la indemana.

Comentarii

    There are no comments under this post.

Trimite comentariu